maandag 13 mei 2013

Stageplaats Mediafonds beschikbaar najaar 2013

 
 


Wat houdt de stage in?
De stagiair houdt zich hoofdzakelijk bezig met het organiseren en bijwonen van evaluatiebijeenkomsten waarin gesubsidieerde programma’s worden besproken. Tijdens deze evaluaties worden speelfilms, documentaires, radioprogramma’s en nieuwe media projecten etc. geanalyseerd, geëvalueerd en bediscussieerd in bijzijn van de makers en andere betrokkenen zoals de producenten, eindredacteuren van omroepen en adviseurs van het fonds. Naast deze evaluaties biedt de stagiair ondersteuning bij verschillende activiteiten die vallen onder het stimuleringsbeleid. Alles draait hierbij om het debat over de kwaliteit van culturele programma’s en het stimuleren en ontwikkelen van talent.

Wat levert het je op? Je krijgt een unieke kans om inzicht te krijgen in dit debat over de kwaliteit van audiovisuele projecten, van speelfilm tot documentaire, van jeugdprogramma’s tot nieuwe media. Vragen komen aan de orde als: Wat is artistieke kwaliteit, waar herken je dat aan en hoe kan je dat stimuleren? Daarbij leer je de makers en betrokkenen kennen die zich in Nederland bezighouden met kwalitatief hoogwaardige artistieke programma’s.

Wat is het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties?
De doelstelling van het Mediafonds is het bevorderen van de ontwikkeling en productie van culturele programma’s van hoogwaardige artistieke kwaliteit binnen de publieke omroep. De voornaamste activiteiten bestaan uit het beoordelen van projectvoorstellen, het toekennen van subsidie voor het ontwikkelen en produceren van artistiek hoogwaardige radio- en televisieprogramma’s en producties op het gebied van nieuwe media. Daarnaast organiseert het fonds als onderdeel van zijn stimuleringsbeleid verschillende activiteiten en workshops om de kwaliteit van programma’s te verhogen en het talent van (beginnende) makers te ontwikkelen, waaronder Kids & Docs, de IDFA-Mediafonds Workshop en Sandberg@Mediafonds.Voor meer informatie: www.mediafonds.nl.

De stage betreft drie dagen per week (in principe dinsdag, woensdag en donderdag). De voorkeur gaat uit naar een stagiair die beschikbaar is voor de periode van half augustus t/m half december 2013 (in overleg). Van kandidaten verwachten we dat ze zelfstandig en secuur kunnen werken, representatief zijn, een pro-actieve houding en gevoel voor taal hebben en affiniteit met het werkveld van het fonds. Er staat een vergoeding tegenover de stage.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd stuur dan een brief met motivatie en je c.v. (s.v.p. vóór 31 mei)
T.a.v.
Anna Pedroli
Mediafonds
Herengracht 609
1017 CE Amsterdam
of mail naar: anna.pedroli@mediafonds.nl / Voor vragen, bel: 020-6233901

woensdag 8 mei 2013

Seminar: De Toekomst van Interactie met Media



Interactieve concertregistraties vanuit het Concertgebouw Amsterdam, een second screen applicatie voor Tussen Kunst en Kitsch, automatisch samenstellen van een nostalgische televisieavond voor ouderen; de toekomst van media krijgt vandaag vorm. Volt presenteert tijdens de Dutch Technology Week een kijkje in de keuken bij innovatieve ICT bedrijven en kennisinstellingen die zich richten op het ontwikkelen van innovatieve media toepassingen. Tijdens het seminar De Toekomst van Interactie met Media: Onderzoek en Praktijk komen toonaangevende sprekers van kennisinstellingen als TNO, CWI en innovatieve IT bedrijven aan het woord. Met name de mogelijkheden van video hyperlinking worden belicht. Nu al wordt video hyperlinking in av-archieven, omroepen en andere organisaties in de mediawereld op kleine schaal ingezet en we verwachten dan ook dat het in de nabije toekomst de stap zal kunnen maken van het lab naar daadwerkelijke grootschalige implementatie. In Nederland vindt veel innovatie plaats op dit vlak. De sprekers gaan vanuit aansprekende praktijkvoorbeelden in op de technische uitdagingen en toepassingsmogelijkheden. Zo maak je in korte tijd kennis met de belangrijke trends in media consumptie, verteld door belangrijke Nederlandse spelers op dit gebied.

Datum: Maandag 3 juni. Plaats: Schellensfabriek, Meetingroom 2, Vestdijk 280, Eindhoven. Aanvang: 12 uur. Einde programma: 16.00 uur.

Key note speech, Lynda Hardman - Centrum voor Wiskunde en Informatica.‘Affective video hyperlinking’ (MIME project), John Schavemaker –TNO. ‘Multiscreen applicaties’ (LinkedTV project), Daniel Ockeloen - Noterik BV. ‘Digitaal erfgoed in een museumbeleving’, Brigitte Jansen – Beeld en Geluid/Hogeschool Rotterdam. ‘RCO meets Fink app’, Bauke Freiburg – Video Dock.

Dit seminar wordt ondersteund door CLICK Cultureel Erfgoed, onderdeel van de Topsector Creatieve Industrie. Jullie zijn van harte uitgenodigd dit seminar bij te wonen, de toegang is gratis. Meld je hier aan.

Volt wordt dé plek waar je de media van de toekomst gaat beleven. Een digitale experience waar de vele mogelijkheden van de beeldtechnologie en de onbegrensde creativiteit van makers wordt gepresenteerd. In Volt vind je tentoonstellingen, presentaties, debatten, festivals, tests en living labs en een volledig genetwerkt café. Volt wordt opgezet als een permanent veranderende omgeving: nu eens vol tentoonstellingen, dan weer gevuld met presentaties van technologische experimenten. Volt is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, gemeente Eindhoven en woningcorporatie Trudo.