zaterdag 14 januari 2012

Designprijs 2012 en Premsela Publieksprijs

Ben je geïnteresseerd in design en wil je daar meer mee doen, je kunt nu zelf je stem laten horen voor de Premsela Publieksprijs.

"Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode is zeer verheugd een rol te kunnen spelen in de Rotterdam designprijs 2011. Wat ons aanspreekt is allereerst dat deze prijs niet over disciplines gaat, zoals bij veel designprijzen, maar over attitudes. Daarnaast zijn we zeer te spreken over de nieuwe aanpak van deze editie. Omdat de vijf scouts op persoonlijke titel elk drie genomineerden aandragen schetst dit een goed beeld van Nederlands design anno nu en waar het zich naartoe beweegt. Bovendien biedt deze aanpak een uitstekende mogelijkheid om de discussie over design verder te trekken dan het veld. Om dit te concretiseren is de Premsela Publieksprijs (een geldbedrag van € 5000) in het leven geroepen. Het publiek kan vanaf de openingsavond op 25 november tot en met 11 februari via de App (zie ‘designprijs’ in de Appstore), de website of in de tentoonstelling stemmen op een van de nominaties.

Nomineren gebeurt natuurlijk weloverwogen en om een goed besluit te maken helpen Museum Boijmans Van Beuningen, Stichting Designprijs Rotterdam en Premsela, het publiek graag op weg. Op zondag 11 december en zondag 15 januari om 14.00 uur zijn er in het museum twee talkshows waarbij de scouts en genomineerde ontwerpers aanwezig zijn. Tim Vermeulen (programmamanager Premsela) gaat die twee middagen in gesprek met scouts over de nominaties en de visies erachter.

Maar er zijn ook andere manieren om tot een goede stemkeuze voor de Premsela Publieksprijs te komen. AVRO Kunstuur zendt vanaf zaterdag 7 januari een vijfdelige serie uit over de genomineerden van de Rotterdam designprijs en hun scouts. En daarnaast is er een drietal talkshows over de Rotterdam designprijs te bezoeken tijdens Object Rotterdam. Meer informatie vind je op deze site onder ‘programma’.

Op zondag 12 februari zullen zowel de Rotterdam designprijs als de Premsela Publieksprijs bekend worden gemaakt in Museum Boijmans Van Beuningen. De bokaal die wordt uitgereikt is door de publieksfavoriet van 2009 gemaakt: Gorilla."

Geen opmerkingen: