dinsdag 22 januari 2013

Sonic ActsSonic Acts is een vierdaags interdisciplinair kunstfestival met een uitgebreide selectie van performances, concerten, screenings en installaties op het raakvlak van technologie, kunst, nieuwe media en elektronische muziek. Daarnaast vindt er een internationale conferentie plaats. Sonic Acts is een rijke bron van informatie en inspiratie voor studenten, docenten en artiesten. Ook verschillende masterclasses en een workshop kritisch schrijven zijn zeker interessant voor uw studenten.

Sonic Acts – The Dark Universe
De vijftiende editie van Sonic Acts, The Dark Universe, vindt plaats van 21 t/m 24 februari 2013 in Amsterdam bij o.a. Paradiso, Stedelijk Museum Amsterdam, de Balie en NASA (New Art Space Amsterdam, opvolger van Smart Project Space). Met The Dark Universe onderzoekt Sonic Acts de grenzen van kennis. Sonic Acts brengt wetenschappers, kunstenaars, theoretici, muzikanten en componisten samen. Zij onderzoeken hoe het onzichtbare voorstelbaar gemaakt kan worden en leren ons hoe wij om kunnen gaan met het onbekende. Zij zijn onze gids in het ‘donkere universum’.

De conferentie
De internationale conferentie duurt drie dagen en bestaat uit lezingen, symposia, presentaties, interviews en paneldiscussies. Onderwerpen van het congres zijn onder andere ruimtereizen, astronomie en kosmologie, cybernetica, fysica, de donkere kanten van het financiële stelsel en sciencefiction. Bevestigde sprekers zijn o.m. wetenschapsjournalist Anil Ananthaswamy, theoretisch fysicus Raphael Bousso, Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft, sociologen Saskia Sassen en Andrew Pickering, hoofdonderzoeker van het NASA Astrobiologie Instituut Pascale Ehrenfreund, architect, urbanist en schrijver Keller Easterling, de aan CERN verbonden fysicus Michael Doser, journalist en antropoloog Joris Luyendijk en verscheidene sciencefictionschrijvers als Alastair Reynolds.

Tentoonstelling van Sonic Acts in NASA & Talk/Docs
Sonic Acts is vijf weken voor het festival gestart met een uitgebreide tentoonstelling in New Art Space Amsterdam (NASA). Van 12 januari t/m 24 februari is deze expositie dagelijks van 12:00-22:00 uur gratis te bezoeken en bestaat uit verscheidene installaties en andere kunstwerken die The Dark Universe onderzoeken. Er zijn rondleidingen voor studenten mogelijk. Tijdens de tentoonstelling worden er ook een aantal artist talks en filmvertoningen georganiseerd. Op 23 januari, 30 januari en 6 februari vinden om 19:00 uur rondleidingen door de expositie bij NASA plaats en vervolgens om 20:00 uur in de Melkweg Cinema Talk/Docs, een combinatie van artist talks met Nederlandse kunstenaars van de expositie en documentaire films die het thema van The Dark Universe toelichten. Deze evenementen zijn bijzonder geschikt voor studenten als introductie op de festivalthematiek.

Masterclasses en workshop kritisch schrijven
Tijdens het festival vinden ook verschillende interessante masterclasses en een workshop kritisch schrijven plaats. De workshop kritisch schrijven organiseert Sonic Acts samen met Gonzo (Circus) en in samenwerkingsverband met Neural. Deze workshop zal hoofdzakelijk bestaan uit het schrijven van verslagen van de performances, conferentie, exhibitie en evenementen tijdens het festival. Gerenommeerde en ervaren schrijvers zullen de deelnemers kritisch feedback geven op de door hen geschreven teksten. Om in aanmerking te komen voor selectie dienen studenten een korte motivatiebrief en cv te sturen naar write@sonicacts.com. Deelname is gratis. Deadline voor aanmelding is 31 januari 2013. Sonic Acts nodigt graag alle studenten en docenten uit om de conferentie, de tentoonstelling en het festival bij te wonen. Meer informatie.

1 opmerking:

Birgit Vredenburg zei

Beste heer/mevrouw,
Ik was erg benieuwd wie er achter deze blog schuilgaat. Ik heb wat moeite een mailadres te vinden, vandaar via deze weg. Ik leg u graag in een mailtje uit vanwaar de interesse.

Met vriendelijke groet,
Birgit Vredenburg