woensdag 11 februari 2009

Middag NAGO over Total Design in De Bazel


Onder de titel "Jong ontmoet oud in De Bazel" organiseert het NAGO op zaterdag 21 februari een middag over Total Design in het Stadsarchief van Amsterdam. Aanleiding vormt de voltooiing van de registratie van het omvangrijke archief van TD.
Datum/tijd: 21 februari 2009 13.30-18.00 uur. De toegang is gratis, maar meld je wel op tijd aan, want er zijn slechts 150 plaatsen. Plaats: Stadsarchief/De Bazel, Vijzelstraat 32, Amsterdam (020-2511800).

De middag bevat lezingen en interviews. Oud-TD-ers als Jelle van der Toorn Vrijthoff, Frans Lieshout, Daphne Duijvelshoff, Arlette Brouwers, Ben Bos, Wim Crouwel en Paul Mijksenaar vertellen over de invloed van de ontwerpcomputer op hun werk, de rol van de vrouw binnen TD en het effect van de lancering van begrippen als ‘corporate identity’ en ‘visuele communicatie’ op ons Dutch Design. Ook verschijnt de NAGO-publicatie ‘Total Design en PAM’, met tekstbijdragen van Frederike Huygen en Wibo Bakker. De dag is voor jong en oud: studenten, ontwerpers en in grafische vormgeving geïnteresseerden.

Kijk hier voor het volledige programma. Aanmelden kan vóór 16 februari 2009 via aanmelden@nago.nl onder vermelding van ‘Jong ontmoet oud’ en de keuze van je interview: 1,2 of 3.

Geen opmerkingen: