donderdag 17 juni 2010

Masters of AmateurismOp zaterdag 26 juni is graffitikunstenaar Falk Lehmann (a.k.a. AKUT), curator en co-auteur van het Ma'Claim Finest Photorealistic Graffiti Book te gast in Amsterdam. Vanaf 16:00 uur geeft hij samen met Chaz van The London Police in Spui25 een presentatie over zijn werk, zijn rol als curator, zijn positie als autodidact en zijn graffiti boek.

Urban Arts Festival
Het bezoek van Lehmann is onderdeel van het Urban Arts and Crafts festival op het Spui te Amsterdam. Voorafgaand aan de presentatie zal Lehmann om 14:00 uur een performance art-piece maken op het plein.

MACLAIM en AKUT
Falk Lehmann en een aantal van zijn vrienden vormden in 1999 in het Duitse plaatsje Weimar een 'broederschap' van graffiti kunstenaars. Samen werkten ze aan het projecten op het gebied van fotorealistische graffiti. In september 2006 resulteerde dit in het MACLAIM boek.

The London Police
Het street-art collectief The London Police werd in 1988 opgericht met de bedoeling om de straten van Amsterdam visueel aantrekkelijker te maken door middel van markeringsstiften en stickers. Inmiddels zijn ze vooral bekend om hun karakteristieke figuurtjes (LADS). Het collectief is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met tentoonstellingen in meer dan 35 landen.

Masters of Amateurism
Premsela organiseert dit jaar in samenwerking met het American Book Center een reeks presentaties op het raakvlak van amateurisme, populaire cultuur en design. Onder de titel Masters of Amateurism nodigen ze internationale auteurs en ontwerpers uit om te spreken over hun werk vanuit een bepaald perspectief op amateurisme, bijvoorbeeld DIY, Hacking, web2.0, bricolage en straatmode.

Datum: 26 juni 2010
Tijd: 16:00 uur
Locatie: SPUI25, te Amsterdam
Toegang:gratis, wel aanmelden voor de presentatie op: mastersofamateurism@premsela.org
Kijk op de website van Premsela.

Geen opmerkingen: