woensdag 2 juni 2010

Masterstudent & ontwerper Joana Meroz exposeert in Fort AsperenKunstFort Asperen presenteert DNKTNK, de komende zomertentoonstelling van het in Amsterdam gevestigde designplatform Tuttobene. De oprichters, David Heldt en Victor le Noble, organiseren sinds 2004 internationale presentaties voor jonge Nederlandse ontwerpers. Zij maakten eerder furore op prestigieuze designbeurzen in het buitenland, zoals die van Milaan. Voor deze expositie richt Tuttobene zich op ontwerpers die zich onderscheiden door hun unieke werkmethoden. Ecologische aspecten en ethisch verantwoorde keuzes spelen daarbij een belangrijke rol.

Tuttobene beweegt zich als een spin in het web van startende ontwerpers in Nederland en heeft daardoor goed zicht op de laatste ontwikkelingen. Van 6 juni tot en met 30 september 2010 wil DNKTNK in het KunstFort laten zien dat zich een trend aftekent waarbij ontwerpers zich minder richten op de productioneel-technische kant van hun ontwerpen. De context waarin deze objecten zijn ontstaan vormt een essentieel onderdeel van het eindresultaat.Het verhaal achter de objecten en de productie ervan wordt bij de presentatie betrokken. Naast de expositie zal een serie seminars, lezingen en workshops worden georganiseerd waarin van tevoren omschreven concepten en prototypen worden ontwikkeld.

Een van de deelnemende ontwerpers is Joana Meroz, bij een aantal van ons bekend als masterstudent Comparative Arts and Media Studies en binnenkort student van de Researchmaster Visual Arts, Media and Architecture (VAMA).

Geen opmerkingen: