vrijdag 4 december 2009

Bachelorcursussen in Florence en RomeBen je tweedejaars of derdejaars Algemene Cultuurwetenschappen en wil je in het tweede semester een korte tijd in Italië studeren, dan kun je terecht op de instituten in Florence en Rome.

Florence (NIKI)
Van 28 januari tot 26 februari 2010 organiseert het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut in Florence (NIKI) de jaarlijkse interuniversitaire werkgroep voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten. Binnen het overkoepelende thema ‘Kunst en kunstgeschiedenis in het Florence van de Medici 1400-1700’ staat dit jaar de kunst voor het vijftiende-eeuwse stadpaleis centraal. Inschrijven kan tot 1 januari 2010. Zie http://www.niki-florence.org/.

Rome (KNIR)
Van 18 maart tot 1 april 2010 organiseert het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome (het KNIR) de jaarlijkse cursus ‘Roma Caput Mundi’. In deze cursus maakt men kennis met de voornaamste monumenten van de Romeinse cultuurgeschiedenis. Voor uitgebreide inhoudelijke informatie kunnen jullie terecht op de website: http://www.knir.it/.

Geïnteresseerden wordt aangeraden van tevoren contact op te nemen met Paul van de Akker: pbm.vanden.akker@let.vu.nl

Geen opmerkingen: