woensdag 14 april 2010

Masters of Amateurism: Randy Sarafan
Vrijdag 23 april 2010, 16:00 - 18:00 uur in Spui 25 te Amsterdam.

Randy Sarafan, schrijver van 62 Projects to Make with a Dead Computer, is op uitnodiging van Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion te gast in Amsterdam. Van 16:00 tot 18:00 vertelt hij in SPUI25 over hergebruik en elektronica, Instructables, DIY en Geek Chic.

Aansluitend geeft Sarafan vanaf 20:00 uur een workshop over recyclen en signeert hij zijn werk tijdens de boekennacht in het American Book Center.

Randy Sarafan is afgestudeerd aan Parsons School of Design in New York en woont in San Francisco. Momenteel werkt hij mee aan het Free Art and Technology lab en plaatst hij zijn werk onder andere op instructables.com. Enkele van zijn ontwerpen zijn de breathalyzer microphone, de twitterende bureaustoel en USB-enabled fruit.

In zijn boek 62 Projects to Make with a Dead Computer beschrijft Sarafan 62 manieren om oude computers, scanners, mobiele telefoons en mp3-spelers een nieuw leven te geven. Hij voorziet zijn ontwerpen van uitgebreide, geïllustreerde stappenplannen waar iedereen mee aan de slag kan.

Masters of Amateurism
Premsela organiseert dit jaar in samenwerking met het American Book Center een reeks presentaties op het raakvlak van amateurisme, populaire cultuur en design. Onder de titel Masters of Amateurism nodigt Premsela internationale auteurs en ontwerpers uit om te spreken over hun werk vanuit een bepaald perspectief op amateurisme, bijvoorbeeld DIY, Hacking, web2.0, bricolage en straatmode.

De volgende gast in de presentatiereeks is Frank Lehmann, auteur van Ma'Claim: Finest Photorealistic Graffiti. Op 26 juni van 16:00-18:00 uur vertelt hij tijdens het Urban Arts and Crafts Festival over zijn werk en maakt hij een eenmalige performance art-piece op het Spui.

Geen opmerkingen: