donderdag 26 augustus 2010

Stage nieuwe galerie


Michael Jones, uit de a.s. expositie 'Tolerance Time'.

Jeanine Hofland contemporary art projects is een nieuwe galerie voor hedendaagse kunst. De galerie stelt zich ten doel om weloverwogen tentoonstellingen te maken met zowel nationale als internationale kunstenaars die in hun werk reflecteren op en een bijdrage leveren aan het hedendaagse discours. De galerie beoogt een platvorm te zijn waar kunstenaars, verzamelaars, curators en critici samenkomen. In de galerie zullen zowel solo- als groepstentoonstellingen geprogrammeerd worden met af en toe aansluitend lezingen en artist talks. Daarnaast wil de galerie eens per jaar een tentoonstelling laten samenstellen door een externe curator.

Jeanine Hofland heeft de Master ACW gevolgd, waarvoor ze o.a. stage liep bij Cubitt Gallery in Londen. Ze schreef haar masterscriptie over het gebruik van documentairefilm binnen de visuele kunsten en studeerde cum laude af. Na haar studie is ze vier jaar werkzaam geweest als galerie director bij Galerie Juliette Jongma in Amsterdam. Jeanine Hoflands eigen galerie zit op dit moment in de opstartfase en beschikt tot op heden nog niet over een vaste tentoonstellingsruimte. Hoogst waarschijnlijk zal de galerie per 1 september a.s. zijn intrek nemen in een ruimte aan de De Clercqstraat in Amsterdam. Hofland is nog bezig met de website, vandaar dat er momenteel nog geen nadere informatie online is te vinden.

Jeanine Hofland is op zoek naar een derdejaars bachelor of een master student Kunstgeschiedenis of Algemene cultuurwetenschappen die affiniteit heeft met hedendaagse kunst en enigszins op de hoogte is van het hedendaagse discours. Tijdens de stage zul je nauw betrokken worden bij de oprichting en positionering van de nieuwe galerie binnen de kunstwereld. Dat zal inhouden dat je meedenkt over het aankomende tentoonstellings-programma, hierbij passende sprekers zoekt en helpt bij het opzetten van de back office. Over het algemeen zullen de werkzaamheden variëren tussen 1) productionele taken als het letterlijk inrichten van de tentoonstellingen, het versturen van persmateriaal, en het beantwoorden van dagelijkse e-mails; en 2) vakinhoudelijke taken als het verzorgen van een mondelinge en schriftelijke uitleg over de tentoonstellingen aan zowel dagelijkse bezoekers, als curators, pers en critici, en het schrijven van persberichten.

Vereisten zijn 1)een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal; 2) bekendheid met Apple software, Word en Excel; 3) representativiteit en een pro-actieve houding. De stage is voor een periode van minimaal 3 maanden voor 1 à 2 dagen in de week (ergens tussen woensdag en vrijdag) met soms werkdagen op zaterdag. De stage is in principe beschikbaar vanaf 1 september a.s. Ben je geïnteresseerd, stuur dan je brief met cv naar j.e.g.hofland@gmail.com of bel voor meer informatie +31624343290. De stagegesprekken beginnen eind augustus.

1 opmerking:

Unknown zei

gRAAG HOOR IK OF DEZE STAGEMOGELIJKHEID NOG BESTAAT. MASTER ALG LITERATUURWETENSCHAP 2003, TWEETALIG (ENG/NED) EN ACTIEF IN BEELDENDE KUNST MET EIGEN GALLERIE/ATELIER PLANNEN. zOEK STAGE PER JANUARI 2010.cREATIEF, ANALYTISCH, CONSCIENTIEUS.GRAAG EEN GESPREK
ALVAST BEDANKT,
mONICA sCHWARTZ
M.L.SCHWARTZ@PLANET.NL