woensdag 11 mei 2011

Symposium Photo Stories over fotografie en multimediaIn het weekend van 19, 20 en 21 mei 2011 vindt in het Nederlands Fotomuseum het driedaags symposium PhotoStories over het gebruik van multimedia door fotografen plaats. Een breed aanbod van projectpresentaties, discussies, workshops en expertmeetings met in de avond lezingen van internationale sprekers als Paul Moakley (TIME Magazine), Bjarke Myrthu (StoryPlanet.com), Todd Heisler (New York Times) en Adrian Kelterborn (Magnum in Motion / Magnum Photo).

Ook Alexandre Branchet is een van de sprekers tijdens PhotoStories. Afgelopen zaterdag 7 mei werd bekend dat hij met zijn webdocumentaire Prison Valley de winnaar is van de eerste Multimedia Contest van de World Press Photo 2011. Prison Valley laat de gevangenisindustrie zien in Cañon City in de Amerikaanse staat Colorado. Het is een interactieve productie van fotograaf Philippe Brault, in samenwerking met auteur en co-regisseur David Dufresne en geproduceerd door Alexandre Brachet en Gregory Trowbridge.

Kijk hier voor het volledige programma en informatie over de sprekers van PhotoStories.
Kaarten voor het bijwonen van het volledige symposium of voor dagdelen zijn nog verkrijgbaar via online webwinkel van het museum.

Kaarten
€ 100 - Symposium 19_20_21 mei (incl. opening)

€ 15 - Openingsavond donderdag 19 mei 20 uur
€ 70 - Middag- en avondprogramma vrijdag 20 mei
€ 50 - Middagprogramma zaterdag 21 mei

Kaarten voor studenten en jaarkaarthouders
€ 90 - Symposium 19_20_21 mei (incl. opening)

€ 12 - Openingsavond donderdag 19 mei 20 uur
€ 63 - Middag- en avondprogramma vrijdag 20 mei
€ 45 - Middagprogramma zaterdag 21 mei

Photostories wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met PhotoQ, Paradox, Noorderlicht, IDFA DocLab en Jenny Smetsen is een initiatief van de intendant documentaire fotografie, met financiële steun door het Fonds BKVB.

Nederlands Fotomuseum
Gebouw Las Palmas
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
www.nederlandsfotomuseum.nl

Geen opmerkingen: