zondag 23 mei 2010

Symposium Ontwerpen voor televisieHet Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert op vrijdagmiddag 4 juni een symposium over decorontwerpen: Ontwerpen voor televisie.

Beeldbepalend voor iedere kijker is het televisiedecor. Van de eenvoudige setting van het journaal tot de uitbundige decors in de spelshows. De locatie van een spannende politieserie tot de huiskamer in een comedy. De ontwerper of production designer is onmisbaar voor de regisseur en voor de crew op de set, maar daar buiten - in de vakliteratuur en in de wetenschap - wordt zijn rol en inbreng nauwelijks belicht. Hoe heeft het beroep van de ontwerper in Nederland zich ontwikkeld?

Programma
In dit symposium presenteren de ontwerpers Harald Kassies (De leukste jaren, Gehaktdag, TV Kantine) en Dirk Debou (Tijd van Leven, NOS Journaal, Gebak van Krul) hun werkwijze voor decorontwerp voor televisie. In een panelgesprek wordt gesproken hoe regisseurs, producenten en production designers het decor inzetten als betekenisgever in dramaseries. Met onder andere Nico Knapper (Zeg 'ns aaa) en Robert Kievit (hoofd drama VARA). Tot slot staat Jan van der Does centraal. Van zijn werk wordt tijdens het symposium in Beeld en Geluid de tentoonstelling Jan van der Does – Decorontwerper geopend.

Je kunt je aanmelden via de website van Beeld en Geluid.

Geen opmerkingen: